Retour

De Medi-Market Group breidt uit an 8 iU-parafarmacieën 

Brussel, 8 februari 2021. De Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel stemde gisteren in met de overname van 8 verkooppunten van het merk iU door de Medi-Market Group. De 33 goed opgeleide medewerkers verhuizen mee. 

Afgelopen donderdag 4 februari kreeg de Medi-Market Group groen licht van de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel voor de overname van de 8 parafarmacieën van het bedrijf iU (uitgesproken als ‘you’), dat in september 2020 een aanvraag indiende voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie. De keten van parafarmacieën werd destijds door Multipharma opgericht onder de naam Equiform en in 2019 overgelaten aan een duo van Franse zakenmannen, met name Jean-François Mallinjoud en Thomas Parias. 

Woluwe Shopping Center

De Medi-Market Group telt vandaag 58 parafarmacieën (50 in België en Luxemburg, 1 in Frankrijk en 7 in Italië), naast 25 apotheken en 6 schoonheidsinstituten. Nu voegt de groep 8 parafarmacieën aan haar netwerk toe, met een uitstekende ligging langs invalswegen en in shoppingcentra, zoals het Woluwe Shopping Center, het Westland Shopping Center en La Belle Étoile in Luxemburg. 

Deze overname biedt ons bovenal de kans om 33 nieuwe, erg competente en goed opgeleide personeelsleden binnen onze groep te verwelkomen. Daarnaast betekent deze overname dat we voor een interessante prijs eensklaps acht gebruiksklare en strategisch gelegen winkels aan ons netwerk kunnen toevoegen, als perfecte aanvulling op onze bestaande portefeuille én met aanzienlijke voorraden. Het zal een heuse uitdaging worden om de nieuwe winkels in ons netwerk te integreren, maar het is bovenal een erg mooie opportuniteit,” vertelt Yvan Verougstraete, oprichter en CEO van de Medi-Market Group. 

Terwijl de COVID-19-pandemie de economie op losse schroeven plaatst, blijft de Medi-Market Group haar groeispurt verderzetten. Bovendien plaatst de groep de stabilisering en versterking van haar systemen centraal in haar strategie voor 2021.  

Avenue Louise