Retour

Cédric Antoine volgt Yvan Verougstraete op als CEO van Medi-Market 

Op 1 juni heeft Yvan Verougstraete zijn functie als CEO van Medi-Market Group overdragen aan Cédric Antoine, voormalig CEO van Cora België-Luxemburg. Naast zijn passie voor ondernemerschap en nieuwe technologieën brengt deze laatste zijn lange ervaring in de detailhandel mee naar de Belgische apotheek- en parafarmacieketen. Yvan Verougstraete behoudt zijn mandaat als bestuurder. 

Het is een ‘weloverwogen persoonlijke keuze’ die de oprichter van Medi-Market ertoe heeft gebracht op 1 juni ll de operationele leiding van de groep uit handen te geven. “Ieder van ons heeft zijn sterke en zwakke punten en als je eenmaal het beste van jezelf hebt gegeven, lijkt het mij interessant dat iemand anders, met een andere aanpak, met andere gebreken maar vooral met andere kwaliteiten, zijn of haar eigen touch inbrengt om verder te gaan. Een frisse kijk is een gezonde en positieve keuze”, benadrukte Yvan Verougstraete, die blij was dat een ‘creatieve persoonlijkheid met diep menselijke kwaliteiten’ hem opvolgt.

Cédric Antoine (42) is de voormalige CEO van Cora Belux, onderdeel van de Louis Delhaize Groep. Na zijn opleiding aan het HEC en een eerste beroepservaring in de financiële wereld trad hij in 2002 als financieel analist in dienst bij de groep. Hij klom al snel op tot afdelingsmanager bij Cora België en vervolgens tot directeur van de Cora-hypermarkt in Foetz, in het Groothertogdom Luxemburg. In 2012 lanceerde Cédric Antoine Wink, de eerste 100% online voedingssupermarkt in België. Die gedurfde stap werd zes jaar later wegens onvoldoende rentabiliteit stopgezet, maar maakte de weg vrij voor andere innovatieve concepten op een markt die de laatste jaren ontvankelijker is geworden voor e-commerce. Op basis van deze expertise leidt Cédric Antoine sinds augustus 2018 het transformatieprogramma van de Cora-keten in België en Luxemburg, zowel op het gebied van logistiek als IT en operationele processen.

“Ik kijk ernaar uit om bij Medi-Market aan de slag te gaan. Het laat sinds zijn oprichting een voortdurende groei zien door de traditionele codes van de farmaceutische en parafarmaceutische distributiemarkt te doorbreken”, verklaarde Cédric Antoine. “De keten heeft nieuwe ontwikkelingsprojecten opgezet in België en op internationaal vlak, en mijn opdracht zal erin bestaan de knowhow te consolideren die de Medi-Market teams hebben verworven, evenals de bestaande structuur, zodat de groep kan blijven groeien.

Cédric Antoine is getrouwd, heeft drie kinderen van 14, 11 en 6 jaar en woont in Waals-Brabant. Hij verdeelt zijn vrije tijd tussen sport (rugby, alpineskiën, waterskiën, hardlopen) en muziek (hij speelt piano en… fagot, het instrument dat verpersoonlijkt wordt door de grootvader in Peter en de Wolf).

Cédric Antoine